ELSŐ TÖKÖLI DIÁK ÚSZÓEGYLET

Képgalériák

Kapcsolat

Zubor Attila
Első Tököli Diák Úszóegylet
Cím:
2316 Tököl, Kisfaludy utca 12.
Email:
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Telefonszám:
+36/20-953-0686

Rendezvény

Share

A sport szigete, a Sziget sportja

A „Sport szigete, a Sziget sportja” elnevezésű, kétnapos sportágválasztó jellegű rendezvény 2014. március 28-29-én a terveknek megfelelően, sikeresen lezajlott a Dunavarsányi Olimpiai Központban. A rendezvény fővédnöke Dunavarsány polgármestere, Bóna Zoltán Úr volt. További védnökök: Dr Pálos Annamária, a Szigetszentmiklósi Tankerület igazgatója, Czene Attila, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke, valamint Balogh Gábor a Magyar Diáksport Szövetség elnöke voltak.
A régióban jelen lévő sportágak, illetve mozgásformák közül közel 30-nak a képviselői jelentek meg, és vettek részt aktívan az eseményen. A gyermekek és felnőttek egyaránt megtalálhatták a szívükhöz és életkorukhoz legközelebb álló mozgásformákat, mivel az egészen apró korosztálytól az idősebbekig megtalálhatók voltak a sportolási lehetőségek:

 
-    aerobic (kick boksz,),
-    asztalitenisz,
-    baranta,
-    baba-mama jóga, kisgyermek torna,
-    baba hordozós fitness,
-    birkózás gyerekeknek,
-    bukfenc turna 1-3 éveseknek,
-    babaúszás,
-    egészség-megőrző mozgásprogram idősebbeknek,
-    fitt-ball,
-    foot-golf,
-    gyerek karate,
-    gyerek néptánc,
-    hastánc,
-    hip-hop tánc,
-    íjászat,
-    intim torna,
-    jóga idősebbeknek,
-    kajak, kenu,
-    karate,
-    kempo,
-    kettlebell,
-    kézilabda,
-    kutyás sport,
-    lovas sportok,
-    majorette,
-    ritmikus gimnasztika,
-    sakk,
-    sárkányhajó,
-    tűzoltó versenyzés,
-    úszás,
-    vívás,
-    western tánc,
-    zumba
 
 
Az egyesületek az uszodában, a vízparton, a létesítmény főépületében, valamint a füves pálya körül kaptak a sportáguk igényeinek megfelelő méretű terülteket, illetve igény szerint lehetőségük volt színpadi bemutatót tartani a közönség számára.

Az első, pénteki napon a tankerület iskoláinak harmadik évfolyamos tanulói látogattak ki a rendezvényre. 14 iskola 734 diákja vett részt lelkesen a különböző sportági bemutatókon, foglalkozásokon. A gyermekek buszokkal érkeztek, a Szigetszentmiklósi KLIK által beosztott menetrend szerint, és a helyszínen 10-15 fős csoportokba rendeződve 1-1 kísérővel járták végig a helyszíneket. 9 órától délután 2 óráig folyamatosan érkeztek a csoportok, az utolsók 3 órakor hagyták el a helyszínt.
A szombati napon a nagyközönségé volt a terep, 9 órától 17 óráig várták a sportágak az érdeklődőket.
A bejáratnál regisztráció után egy menetlevelet kaptak a gyermekek, amelyen 15 aláírást kellett összegyűjteniük, ahhoz, hogy a támogatók által felajánlott nyereményekből összeállított ajándékcsomagot vehessenek át. Az aláírásokat a különböző sportágak képviselőitől lehetett megszerezni, amennyiben kipróbálták az adott tevékenységet.
A játékban 252 gyermek vett részt.
A szombati napon a rendezvényt látogatók száma megközelítette az 1000 főt.

A rendezvény a Dunavarsányi Petőfi Művelődési Ház és Könyvtár valamint az Első Tököli Diák Úszóegylet együttműködésében valósult meg. A szervezés és lebonyolítás során nagyon sok segítséget kapott az úszóegylet a Művelődési háztól, a résztvevők meghívásától kezdve, a technikai részletek kidolgozásán át a rendezvényen való személyes közreműködésig.
Az önkéntesek a művelődési ház dolgozói, a Dunavarsányi Polgárőr Egyesület munkatársai és az úszóegylet tagjai voltak. A rendezvény lebonyolításában 20 fő önkéntes segédkezett aktívan.
A meghívott sportegyesületekkel való egyeztetések, a szponzori ajándékok rendezése, a marketing tevékenység koordinálása, a rendezvényhelyszínen székek, asztalok, hulladékgyűjtők, áramforrás biztosítása, tájékoztatás, záró helyszínrendezés tevékenységek mind együttműködésben valósultak meg.
   
    A rendezvényt támogatta:
-    Magyar Olimpiai Bizottság
-    Magyar Szabadidősport Szövetség
-    Tündérvíz
-    Ibiden
-    Aranynektár
-    Papír&Pc
-    Első Tököli Diák Úszóegylet

A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt biztosíthassuk látogatóinknak.