ELSŐ TÖKÖLI DIÁK ÚSZÓEGYLET

Képgalériák

Kapcsolat

Zubor Attila
Első Tököli Diák Úszóegylet
Cím:
2316 Tököl, Kisfaludy utca 12.
Email:
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Telefonszám:
+36/20-953-0686

Rendezvény

Share

A tanfolyami rendszerű, délutáni oktatásunk kis létszámú, 2-8 fős csoportokban zajlik.

Az első alkalommal a vízhez szoktatást és a vízzel, mint új közeggel történő megismerkedést gyakoroljuk a gyermekekkel, illetve a már valamilyen szintű úszástudással rendelkezők esetében felmérjük a tudásszintet, és az annak megfelelő csoportban folytatjuk a munkát.

Az első órák során eleinte játékos vízhez szoktatás zajlik, majd a levegővételt és a vízbe történő kifújás elsajátítása következik. A kismedencében a gyermekek megtanulják a siklást, a gyorsúszó és a hátúszó lábtempót segédeszközzel, valamint segédeszköz nélkül. A megfelelő technika elsajátítása után kerülhetnek át a mély víz (nagy medence) szélső (1-es) pályájára. A vízhez szoktatás az első lépcsője az úszás oktatásának, nagyon fontosnak tartjuk, hogy mindezt játékos formában gyakoroljuk a gyerekekkel, megszerettetve és kedvet adva ezáltal az úszás  megtanulásához.

A mély vízbe történő átkerülés egy fontos állomás, amelynél sok esetben szükség lehet a szülői megerősítésre is, főleg kisebb gyerekek esetén, a további fejlődés érdekében. A mély vizes munka első lépéseként a kis medencében elsajátított feladatokat gyakorolják, eleinte még biztonságot nyújtó segédeszközökkel, majd azok fokozatos elhagyásával azok nélkül. Itt tanulják meg a gyerekek a mellúszó kartempót. A szélső pályáról való továbblépés feltétele, hogy hason és háton segédeszköz és a medence szélébe való kapaszkodás nélkül végig ússzon a gyermek egy medence hossznyi távot (25m).

A kettes pályán kezdődik el a különböző úszásnemek technikájának elsajátítása, a következők szerint: hátúszó kartempó, gyorsúszás oldalra történő levegővétele, gyorsúszó kartempó, majd a mellúszás lábtempója.

Az úszás elsajátítása minden gyermek esetében más és más,egyéni adottságoktól nagyban függő folyamat. A gyermekek fejlődésének ütemét csakis saját teljesítményükhöz szabad viszonyítani, sokszor előfordul stagnálás rövidebb-hosszabb ideig, ezeknek az időszakoknak az átvészelésére sok türelemre és kitartásra van szükség, mind a gyermek, mind a szülő, mind az oktatók részéről. A hosszú távú sikeres együttműködés eredményesen segít hozzá mindannyiunkat a kitűzött cél eléréséhez, ebben kérjük a szülők segítő hozzáállását!

 

A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt biztosíthassuk látogatóinknak.